15e expositie

Dia15 exposite

Didi Petri
Email dpetri@hetnet.nlpetri
Website http://www.didipetri.nl
06 4436 2166.

Ik ben geboren in Den Haag in 1958 en ben voornamelijk autodidact.
Boetseren is mijn grootste passie. Na een tijd niets te hebben gedaan, (nadat een docent vond dat er weinig talent zat) heb ik toch maar weer de klei en boetseerwas ter hand genomen.
Nu exposeer ik regelmatig in diverse galeries door het hele land.

Mijn inspiratie haal ik uit het observeren van mens en natuur.
Ik volg regelmatig workshops in o.a. bronsgieten en modelstudies en werk graag naar levend model.
Over het algemeen is mijn werk figuratief en organisch maar abstractie is mij ook niet vreemd. De essentie van het lichaam en zijn bewegingen zoveel mogelijk te treffen is voor mij een boeiende zoektocht.
Creëren betekent voor mij plezier, spelen en experimenteren, uit het niets iets opbouwen, geduld en vertrouwen, positieve energie, voelen, bewustwording, verwerking, vrijheid in denken en doen. In mijn werk ben ik op zoek naar emotie, spanning balans en beweging in vorm, lijnen en kleurvlakken.

De intentie van mijn werk is om het materiaal te laten leven zoals de mens kan leven in vloeiende lijnen en gratie om zo de hand van de kijker te verleiden het beeld aan te raken en te strelen.
Tegenwoordig richt ik mij meer op de digitale kunst, het schilderen en tekenen met diverse teken-, fotografie- en schildersoftware en maak kleurrijke abstracte en figuratieve digitale schilderijen.

Ik werk ook in opdracht.

Wouter Eelkman RoodaWouter foto
http://www.eelkman.nl
Instagram: @ateliereelkman
06 4576 0605
De expositie bestaat uit een selectie van schilderijen uit 2018 en 2019.

Met sporttape maak ik abstracte, minimalistische werken. Deze vorm van tape fascineert mij vanwege de structuur en de combinaties die je er mee kan maken. Het katoen dat door de tape verweven zit maakt dit materiaal uniek en interessant.

Ik begin met het aanbrengen van tape op de ondergrond, daarna breng ik verf of een ander materiaal aan op de tape. Vervolgens verwijder ik het geheel en plaats ik de stroken in een andere volgorde opnieuw op de ondergrond. Dit herhaal ik tot de compositie naar mijn zin is.

Ik woon en werk in Amsterdam waar ik mij in 2014 ben gaan verdiepen in abstracte kunst. Door veel kunst te bekijken ben ik mijn eigen stijl gaan ontwikkelen. Ik laat mij inspireren door van alles om mij heen in de stad en natuur. Ik krijg ideeën door te spelen met het materiaal en te experimenteren. Vaak ontstaan de mooiste structuren door een opzet weer los te trekken of kapot te scheuren. De toevallige schoonheid die daarmee ontstaat boeit mij elke keer weer.

 

Vania Bouwmeester PentchevaVania P
http://www.vaniapentcheva.nl
pentcheva@mail.com
06 4007 6848

In deze expositie zijn werken te zien van 1997 tot heden.
Abstracte schilderijen op doeken of panelen gemaakt met acryl en gemengde technieken en pastellen op fluwelen papier.
Ik word geraakt en geïnspireerd door emoties, herinneringen, gevoelens en gedachten, die meestal zijn voortgekomen uit mijn reizen, zowel in de natuur als in stedelijke omgevingen.

Schilderen is voor mij een basisbehoefte. Mijn werken weerspiegelen mijn instinctieve gevoel voor de betekenis van kleuren en zijn een weg naar mijn innerlijke zelf, een resultaat van mijn ervaringen en een pad naar nieuwe ontdekkingen. Mijn werken zijn een mix van spontaniteit en zorgvuldig doordachte opbouw, waarbij dikke lagen gebruikt worden voor textuur en dunne, afgewassen lagen om diepte te scheppen. Voltooide werken worden zo gedefinieerd door textuur en kleurlagen; door combinaties van vormen en composities, die zijn gedreven door emoties. Ze onderzoeken de relatie tussen door de mens gevormde structuren, door licht en de natuurlijke wereld. Ze zijn gedachten en emoties.

Ik ben in Bulgarije geboren. In 1994 ben ik afgestudeerd aan de Academie voor Schone Kunsten in Sofia, Bulgarije, met een MA in Scenografie. Na een aantal jaren in Bulgarije te hebben gewerkt, ging ik naar Zuid-Afrika waar ik 4 jaar heb doorgebracht.
Ik ben met mijn echtgenoot teruggekeerd naar Europa en woon en werk in Gouda. Wij wonen nu al 18 jaren in Gouda en ik voel me echt een Gouwenaar.

Reizen daagt mijn artistieke taal uit. Ik moet elke keer weer een nieuwe manier zoeken om mijn ontdekkingen tot uitdrukking te brengen.
Kleuren zijn heel belangrijk voor mij. Ze komen spontaan in mijn werken en vormen de krachtigste beschrijving van mijn eerste gedachten. Zo brengen ze een schilderij daadwerkelijk tot leven.

%d bloggers liken dit:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close